Lactatiekundige

Introductie

Manon Liebe heeft al sinds 2010 een praktijk gehad in de lactatiekunde in Best. Na een verhuizing in 2017 is ze werkzaam in haar praktijk in Heeze en omstreken. Ze is IBCLC gecertificeerd en Lid van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekunde. 


Lactatiekunde

Borstvoeding geven is goed voor de baby, de moeder, het gezin en de maatschappij. Het is meer dan het geven van een voeding en biedt naast de voordelen voor de gezondheid ook voordelen op psychologisch, sociaal, economisch en ecologisch vlak.

Een lactatiekundige is de aangewezen hulpverlener voor de begeleiding bij borstvoeding. Zij bereidt de moeder voor op het geven van B.V. en mochten er problemen ontstaan heeft zij de specialistische kennis in huis om op maat hulp te bieden aan moeder en kind. Zij is speciaal opgeleid om borstvoedingssituaties te beoordelen,  advies te geven en persoonlijk te begeleiden.

Afhankelijk van de situatie komt Manon Liebe bij uw thuis of wordt er een afspraak in de praktijk gepland, die te vinden is in Heeze. Voor contactgegevens klik hier. 

IBCLC gecertificeerd

IBCLC logopng

Een lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultants) is een gecertificeerde gezondheidsprofessional die zich specifiek richt op de behoeften en zorgen van de moeder die borstvoeding geeft en haar kind. Het is haar taak om informatie, kennis en expertise aan te reiken die ouders in staat stellen problemen bij het geven van borstvoeding te voorkomen, te herkennen en op te lossen. De beroepsgroep bestaat sinds 1985 en inmiddels zijn er wereldwijd ongeveer 28.105 lactatiekundigen IBCLC verspreid over 102 landen (lees hier meer over IBCLC). Manon Liebe is IBCLC gecertificeerd ( L-28311).  

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekunde

NVL logopng

Borstvoeding geven is een recht en moedermelk is de optimale voeding voor het jonge kind. Lactatiekundigen IBCLC begeleiden het proces van borstvoeding en lactatie en bieden zorg op maat. De relatie tussen moeder en kind staat centraal en lactatiekundigen scheppen voorwaarden om de keuzes van de moeder te verwezenlijken.

De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC, oftewel borstvoedingsspecialisten. Wij maken ons sterk voor ons vak en onze leden. De NVL is gesprekspartner voor andere professionals, overheid en zorgverzekeraars (lees hier meer over de beroepsvereniging NVL)Manon Liebe is lid van de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekunde.