Homeopathie

Introductie
Manon Liebe is een gecertificeerd homeopaat en heeft vanaf 2012 een praktijk gehad in Best. Na een verhuizing is ze nu al 2 jaar werkzaam in haar praktijk in Heeze en omstreken. Ze is lid van de Nederlandse Vereniging van Klassieke Homeopathie, de Vereniging Verloskunde en Homeopathie, en heeft een licentie in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg ( 170282R). 

Homeopathie 
Homeopathie is een natuurgeneeswijze om een disbalans te herstellen. Het voorschrijven van een homeopathisch middel gebeurt op individuele wijze, want ieder mens is toch uniek en wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. Homeopathie zorgt ervoor dat het lichaam weer in evenwicht wordt gebracht en geeft een impuls aan het eigen organisme, een duwtje in de rug, om weer zelf weer in balans te komen.

Homeopathie en kinderen
Ieder kind is uniek en ieder kind heeft wel eens wat. Een kind kan verkouden zijn, oorpijn hebben, buikpijn als het uit school komt, of slecht reageren op vaccinaties. Het kan iets acuutst zijn of iets dat al langer speelt. Homeopathie is een zachte effectieve geneeswijze, zonder vervelende bijwerkingen. Kinderen reageren vaak heel goed op homeopathische middelen. Ze knappen op, raken weer in balans, krijgen meer weerstand, worden rustiger en gaan zich beter ontwikkelen.

Het kind staat centraal in de klassieke homeopathie, niet alleen waar het kind last van heeft is belangrijk, maar ook hoe dit ontstaan is en hoe het een invloed kan hebben op het ander. De balans kan immers op vele manieren verstoord raken. Als deze balans hersteld is kan dat ook een positief gevolg hebben op emotionele en gedragsproblemen.

Zwangerschap, bevalling, kraambed en borstvoeding: veel vrouwen ervaren hun zwangerschap en de geboorte ven een kind als een hoogte punt in hun leven. Toch kunnen er zich in deze periode problemen voordoen die deze vreugde overschaduwen. Homeopathie is dan een veilige methode om klachten tijdens de zwangerschap, de bevalling, in het kraambed en tijdens de borstvoeding te verhelpen. Het ondersteunt de vrouw in deze periode en is veilig voor de baby.
Homeopathie kent geen nadelige bijwerkingen, mits voorgeschreven door een gekwalificeerde homeopaat.

Consult
Om een goed beeld te krijgen van de klachten duurt het eerste consult minimaal één uur. Dit consult zal plaatsvinden in Manon Liebe's praktijk in Heeze (voor contactgegevens klik hier).